Dzielimy się wiedzą
30 lat działalności zaowocowało zdobyciem unikatowej wiedzy i doświadczenia w prowadzeniu biznesu. Tak szybki rozwój Grupy i zaawansowanie technologiczne nie byłoby możliwe bez wykwalifikowanej kadry specjalistów, którzy na co dzień realnie wpływają na rozwój Grupy podejmując konkretne decyzje i działania.
Wywiady
Surowce (nie)zapomniane
Surowce (nie)zapomniane
Artykuł na podstawie rozmowy z Dyrektorem Zakładu Surowców Paszowych Cedrob, Rafałem Żyndą.Produkty uboczne pochodzące z ubojni mogą być cennym surowcem, który wykorzystuje się w przemyśle paszowym, kosmetycznym, medycynie, czy biopaliwach. Sektor utylizacyjny jest dziś zdominowany przez międzynarodowe...
W kierunku gospodarki obiegu zamkniętego
Wywiad z Radosławem Majewskim, Kierownikiem Zespołu Ochrony Środowiska w Dziale Inwestycji i Eksploatacji Cedrob S.A.Reagowanie na globalne problemy to istotna cecha zrównoważonej i...
Pionowa integracja pomaga ZM Silesia w trudnych czasach
Rozmowa z wiceprezesem Zakładów Mięsnych Silesia S.A., Pawłem Dalmatą.– Dzięki pionowej konsolidacji grupy kapitałowej i stałemu dostępowi do krajowego surowca skutki kryzysu...
Dodatkowe środki bezpieczeństwa w Zakładach Mięsnych Silesia
W związku z rozprzestrzenianiem się COVID-19 na terenie Polski, Zakłady Mięsne Silesia wprowadziły procedury dotyczące m.in. pracy zdalnej, ograniczenia przemieszczenia się pracowników...
Stawiamy na jakość
Wywiad z Łukaszem Morawskim, Dyrektorem Generalnym Zakładu Mięsa Drobiowego Cedrob S.A.Jak ocenia Pan polski rynek produkcji mięsa drobiowego?Przede wszystkim jestem młodym przedstawicielem...
Program, w którym rolnik jest najważniejszy
Rozwój produkcji drobiu wodnego jest jednym ze strategicznych celów Grupy Cedrob na najbliższe lata. Przejęcie Kurtnowskich Zakładów Drobiarskich Exdrob oraz wdrożenie programu Kaczka...
Polskie mięso - świadomość i odpowiedzialność producenta
W Grupie Cedrob zarządzanie jakością jest jednym z podstawowych aspektów działalności. O tym, jak istotna jest jakość i bezpieczeństwo produkowanej żywności rozmawiamy z Barbarą Wojciechowską,...
50 mld zł w ciągu pięciu lat, czyli jak zapewnić rozwój...
Raport EY, który powstał we współpracy z Grupą Cedrob, wskazuje kluczowe obszary działań, których realizacja umożliwi dalszy rozwój segmentu produkcji drobiu oraz stworzy odpowiednie...
Jak zapewnić bezpieczeństwo w hodowli zwierząt? Bioasekuracja,...
Temat bezpieczeństwa żywności od kilku miesięcy nie schodzi z pierwszych stron gazet i staje się też istotnym wątkiem w polityce zagranicznej. Nie będzie jednak bezpiecznej żywności,...
W Cedrob jak w rodzinie
Rozmowa z Anną i Józefem SielużyckimiJózef Sielużycki, dyrektor Działu Inwestycji i Eksploatacji w spółce Cedrob, oraz Anna Sielużycka, dyrektor ds. Ekonomicznych i Finansowo-Księgowych,...
Efektywna i bezpieczna produkcja drobiu, czyli jak zapewnić...
Zakład Usług Weterynaryjnych funkcjonuje od 2017 roku i stanowi integralną część spółki Cedrob. Sekcja drobiowa Zakładu mieści się w Gabinecie Weterynaryjnym w Bieżuniu. Postanowiliśmy...