Kraina Kraka
Kraina Kraka to marka, pod którą znajdziesz w naszej ofercie produkty z kaczki. Odkrywane na nowo mięso z kaczki powraca na polskie stoły.
PRZEJDŹ DO STRONY MARKI KRAINA KRAKA
Kaczka to jeden z najszlachetniejszych rodzajów mięsa.
W ostatnim czasie popularność mięsa z kaczki rośnie. Gdy pojawia się na naszych stołach, to w roli efektownego i wykwintnego dania głównego.
W polskiej tradycji kulinarnej mięso z kaczki gości od XVII wieku. Wówczas to po raz pierwszy o przepisach na kaczkę wspomniano w najstarszej polskiej książce kucharskiej Stanisława Czernieckiego Compendium Ferculorum, która została wydana w 1682 roku. Kilka dekad temu kacze mięso stanowiło nieodłączny element polskiej kuchni, zwłaszcza tej wiejskiej. |
Kraina Kraka to wysokiej jakości produkty z kaczki.W ofercie znajduje się szeroki wachlarz produktów z kaczki – świeże i mrożone tuszki oraz poszczególne elementy z kaczki, takie jak pierś, noga, wątroba, żołądki i serca.Mięso te wytwarzane jest przy wykorzystaniu nowoczesnych technologii. Pozwala to zachować na długo smak i świeżość produktu tak, by spełniał on oczekiwania nawet najbardziej wymagających konsumentów. Cedrob posiada własne wylęgarnie piskląt, fermy drobiu, wytwórnie pasz oraz zakłady ubojowe, dzięki czemu mamy pełną kontrolę nad produkcją oraz dystrybucją mięsa i jego przetworów. Gwarantuje to bezpieczeństwo i wysoką jakość produktów. |
Odpowiednio przygotowane mięso z kaczki jest kruche i soczyste. Mimo, iż jest tłustsze od innych gatunków mięsa, to od kurczaka, indyka i gęsi odróżnia je znacznie bardziej wyrazisty smak. |