Z Kurnej Półki
Kurna Półka to produkty z polskiego drobiu o prostym składzie. 100% kurczaka, bez zbędnych dodatków. Delikatny smak mięsa drobiowego podkreśla starannie skomponowana mieszanka przypraw.
W tej historii jest tylko jeden bohater - POLSKI KURCZAK.
Wszystko zaczyna i kończy się tak: kurczak, przyprawy i sól peklująca. Nie ma tu miejsca dla glutaminianu sodu, fosforanów czy barwników. Dużo białka i lekkostrawne mięso to jedyne co tu znajdziecie.
KURNA PÓŁKA to produkty o prostym składzie. 100% kurczaka i tylko kurczaka znajdziecie w Kurczaku gotowanym z Kurnej Półki, Piersi delikatnej z Kurnej Półki, Kiełbasie z piersią oraz Kiełbasie wiejskiej z Kurnej Półki, Piersi z kurczaka wędzonej z Kurnej Półki, Pasztecie z Kurnej Półki oraz Mięsiwach pieczonych z dodatkiem cebuli i pieprzu.
CO W ŚRODKU?
Tylko to co niezbędne: przyprawione mięso z kurczaka + sól peklująca
CO NAJWAŻNIEJSZE?
Sól peklująca bo zapewnia bezpieczeństwo gotowego produktu chroniąc przed laseczkami jadu kiełbasianego.
CZEGO TU NIE MA?
Glutaminianu monosodowego, fosforanów dodanych i barwników.
ALE CZEMU TEN KURCZAK?
Cieszy się powodzeniem nie tylko u Pań, w Polsce zjada się go 30,50 kg rocznie na osobę. Ma mniej kalorii niż wieprzowina. Kochają go sportowcy, głównie za wysoki poziom białka. Cenią go osoby starsze, gdyż jest lekkostrawny i łatwy w przygotowaniu. Uwielbiają go najmłodsi, za jego delikatny smak.
Drób ma tylko 121 kcal na 100 g i aż 23 g białka w tej samej porcji!
Kurczak może poszczycić się również korzystnym składem aminokwasów, łatwo przyswajalnymi tłuszczami, większą ilością witamin i karotenów, bogatym złożem kwasu pantotenowego, wysoką zawartością cynku, magnezy, potasu i witamin z grupy B oraz najwyższym poziomem witaminy PP. NASZ BOHATER!
... PO PROSTU NAJLEPSZY!