Grupa Cedrob na targach spożywczych Anuga 2019
Odbywające się co dwa lata w Kolonii targi Anuga to największa impreza wystawiennicza w branży spożywczej na świecie. W dniach od 5 do 9 października 2019 r. ponad 17000 zwiedzających odwiedziło aż 11 hal, w których swoją ofertę zaprezentowało niemal 7500 wystawców ze 106 krajów.
Wystawcy z całego świata reprezentowali ogromne spektrum produktów, smaków i innowacji. W tej edycji mocno dyskutowano o żywności przyszłości. Podkreślano znaczenie perspektywicznego podejścia do rynku żywności, wdrażania najnowszych technologii oraz konieczność przystosowania się producentów żywności do zmieniających się trendów konsumenckich.
Pośród wystawców nie zabrakło Grupy Cedrob, która swoją szeroką ofertę zaprezentowała w części Anuga Meat. Była to znakomita okazja do spotkania się z dotychczasowymi kontrahentami, zacieśnienia relacji biznesowych, ale także do pozyskania nowych klientów. Zainteresowani goście mogli skosztować przekąsek przygotowywanych z naszych produktów przez Tomasza Łagowskiego, szefa kuchni mianowanego tytułem "Odkrycie Roku 2018" oraz szefa kuchni w Pałacu Rozalin.
Aktualne trendy, ale także innowacyjne koncepcje dotyczące przyszłości branży spożywczej były tematem wiodącym tegorocznych targów Anuga. Dyskutowano o strategicznych decyzjach, wyzwaniach i problemach przemysłu. Podejmowano także kwestie wolności i transparentności handlu, który powinien stać się podstawą rozwoju gospodarki światowej, co pozwoliłoby bardziej efektywnie wykorzystać globalnie dostępne zasoby.
Przestawiciele Grupy Cedrob odbyli wiele owocnych rozmów biznesowych, które z pewnością przełożą się na wzrost rozpoznawalności marek z portfolio Grupy Cedrob, ale także na realne podniesienie zysków.