Przejdz do strony

W tej historii jest tylko jeden bohater - POLSKI KURCZAK.

Wszystko zaczyna i kończy się tak: kurczak, przyprawy i sól peklująca. Nie ma tu miejsca dla glutaminianu sodu, fosforanów czy barwników. Dużo białka i lekkostrawne mięso to jedyne co tu znajdziecie.

KURNA PÓŁKA to produkty o prostym składzie. 100% kurczaka i tylko kurczaka znajdziecie w Kurczaku gotowanym z Kurnej Półki, Piersi delikatnej z Kurnej Półki, Kiełbasie z piersią oraz Kiełbasie wiejskiej z Kurnej Półki, Piersi z kurczaka wędzonej z Kurnej Półki, Pasztecie z Kurnej Półki oraz Mięsiwach pieczonych z dodatkiem cebuli i pieprzu.

CO W ŚRODKU?

Tylko to co niezbędne: przyprawione mięso z kurczaka + sól peklująca

CO NAJWAŻNIEJSZE?

Sól peklująca bo zapewnia bezpieczeństwo gotowego produktu chroniąc przed laseczkami jadu kiełbasianego.

CZEGO TU NIE MA?

Glutaminianu monosodowego, fosforanów dodanych i barwników.

ALE CZEMU TEN KURCZAK?

Cieszy się powodzeniem nie tylko u Pań, w Polsce zjada się go 30,50 kg rocznie na osobę. Ma mniej kalorii niż wieprzowina. Kochają go sportowcy, głównie za wysoki poziom białka. Cenią go osoby starsze, gdyż jest lekkostrawny i łatwy w przygotowaniu. Uwielbiają go najmłodsi, za jego delikatny smak. 

Drób ma tylko 121 kcal na 100 g i aż 23 g białka w tej samej porcji!

Kurczak może poszczycić się również korzystnym składem aminokwasów, łatwo przyswajalnymi tłuszczami, większą ilością witamin i karotenów, bogatym złożem kwasu pantotenowego, wysoką zawartością cynku, magnezy, potasu i witamin z grupy B oraz najwyższym poziomem witaminy PP. NASZ BOHATER!

... PO PROSTU NAJLEPSZY!